Repülőjegy London

Anglia fővárosa London, mely Európa és a világ egyik legmozgalmasabb, legizgalmasabb, valamint az Európai Unió legnépesebb, a Temze partján fekvő kikötővárosa.


London három városon kívüli, utazásunk és a repülőjegy árak szempontjából lényeges repülőtérrel rendelkezik:
Luton: Luton 50 km távolságra fekszik London központjától. Erre a repülőtérre a Wizz Air, és az easyJet indít gépeket. Több buszjárat is közlekedik Luton és London között, de vonattal is lehetőség van beutazni. Gatwick, melyre szintén az easyJet indít járatokat, 50 km távolságra található Londontól. Stansted 60 km-re fekszik Londontól, ide Pozsonyból induló Ryanair gépei érkeznek.

Buszközlekedés a repülőtérről:
Eddig nem említett reptere Londonnak a Heathrow, mely 24 km-re van a városközponttól, azonban az ide érkező járatokra szóló repülőjegyek a legdrágábbak közé tartoznak. Ha mégis megengedhetünk magunknak egy borsosabb áru repülőjegyet, akkor innen a Piccadilly Line Metróvonalon is beutazhatunk London belvárosába, azonban ennél rövidebb utat biztosít a Heathrow Express, mellyel kb. negyed óra alatt London centrumában találjuk magunkat.
Luton repülőtérről London központjába eljuthatunk vonattal akként, hogy busszal elmegyünk a Luton Parkway állomásig. Busszal a 757. számú Green Line járattal illetve az Easybus járataival utazhatunk be Londonba.
A várostól viszonylag távol fekvő Gatwick repülőtérről a 15 percenként induló Gatwick Express fél óra alatt a londoni Viktória állomásra érkezik. A Southern vonat szintén a Viktória pályaudvarra fut be, míg a First Capital Connect vonat a London Bridge állomásig halad. Amennyiben a buszközlekedést választjuk az easyBus, vagy a National Express buszai juttathatnak minket a belvárosba.
Közlekedés a Stansted repülőtérről:
vonatok: a negyed óránként induló Stansted express a Liverpool street-i állomásig közlekedik.
National express a Viktória állomásra érkezik, és 20-30 percenként indul.
buszok: Terravision nevű buszok a Liverpool streetig, vagy a Viktória állomásig közlekednek, menetidejük meghaladja az egy órát, továbbá az easyBus-t is választhatjuk.

Látnivalók Londonban:
A felsorolás nagyon hosszúra nyúlhatna, azonban itt csak a leglátogatottabbakat említjük meg.
Her Majesty's Royal Palace and Fortress the Tower of London, vagyis a Tower a Temze partján található épületegyüttes. A Tower-híd, a Westminster-palota, a Big Ben, a Parlament, a Buckingham Palace, valamint a Trafalgar Square a hatalmas kőoszloppal a közepén.
Pál Székesegyház; Piccadilly Circus, Hyde park, Covent Garden, London eye, Tate modern, Madame Tussauds panoptikum, St. James's-park, Apple market.
Több múzeumba is ingyen be lehet lépni, többek között: a Natural History Museum-ba, a British Museum-ba, valamint a Tate Modern-be. Ha elsősorban múzeumokra és kiállításokra kívánjuk helyezni a hangsúlyt londoni városlátogatásunk alkalmával, akkor érdemes London pass múzeumkártyát vásárolni, mely nem csak múzeumokban, hanem több étteremben és üzletben is kedvezményt biztosít.
Amennyiben egy kis vásárolgatásra is időt szeretnénk szakítani, keressük fel az üzletektől hemzsegő Oxford Streetet, ahol több souvenir üzlet is található, elképesztő kínálattal, és változatossággal. Ha az árai miatt nem is a vásárlásért, de a látvány okán a Harrods üzletházra is érdemes egy órácskát szánni, és ha szerencsénk van, akkor még a 70%-os leárazást is kifoghatjuk, amikor is világhírű tervezők darabjait vehetjük meg az eredeti ár töredékéért.

További érdekességek, amiket nem érdemes kihagyni: a Sherlock Holmes múzeum, valamint a híres zebra, amin a Beatles tagok átkeltek, az Abbey road-on.

London közlekedéséről röviden a legfontosabbakat:
London zónákra van osztva, így nézzük meg, hogy szállásunk melyik zónába tartozik, és ennek megfelelően vásároljuk meg a bérletünket a buszra. Érdemes heti jegyet vásárolni, mert ez nem túl drágának, de lehetőség van napi, pár napos, vagy havi jegy vásárlására is. Akinek a lényeg az, hogy gyorsan a célállomásra jusson, az válassza a metrót, azonban nem érdemes megfosztanunk magunkat attól a látványtól, amit átélhetünk, ha a híres piros emeletes buszon utazunk.

Londoni online repülőjegy foglalásához tekintse meg a repülőjegy kínálatot, valamint az akciós repülőjegyeket.  A repülőjegy kiállítója:
   ByeFly Kft.
   2040. Budaörs, Budapesti út 93.
   Telefon: +36 30 5934403
   Fax: +36 23 415781